Quantcast

What's happened to wagon's sshExecutable setting?

Previous Topic Next Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
4 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

What's happened to wagon's sshExecutable setting?

Daniel Serodio
I'm on Windows XP, and I'm trying to make Maven deployment use my private key which is stored in PuTTY's Pageant ssh agent.

I found an old recipe on the net that says I should use the following settings.xml:

<server>
    <id>my-repo</id>
    <configuration>
        <sshExecutable>c:/Progra~1/PuTTY/plink.exe</sshExecutable>
        <scpExecutable>c:/Progra~1/PuTTY/pscp.exe</scpExecutable>
    </configuration>
</server>

But when I try this, I get the following error:

[ERROR] BUILD ERROR
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] Error retrieving previous build number for artifact 'br.pucsp.apt:ereinion:jar': repository metadata for: 'snapshot br.pucsp.apt:ereinion:2.0.0-SNAPSHOT'
 could not be retrieved from repository: vulcano-repo due to an error: While configuring wagon for 'vulcano-repo': Unable to apply wagon configuration.

Cannot find setter nor field in org.apache.maven.wagon.providers.ssh.jsch.ScpWagon for 'sshExecutable'
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: What's happened to wagon's sshExecutable setting?

brettporter
Administrator
You need to use scpexe:// for the URL instead of scp://

- Brett

On 10/09/2009, at 6:09 AM, Daniel Serodio wrote:

>
> I'm on Windows XP, and I'm trying to make Maven deployment use my  
> private key
> which is stored in PuTTY's Pageant ssh agent.
>
> I found an old recipe on the net that says I should use the following
> settings.xml:
>
> <server>
>    <id>my-repo</id>
>    <configuration>
>        <sshExecutable>c:/Progra~1/PuTTY/plink.exe</sshExecutable>
>        <scpExecutable>c:/Progra~1/PuTTY/pscp.exe</scpExecutable>
>    </configuration>
> </server>
>
> But when I try this, I get the following error:
>
> [ERROR] BUILD ERROR
> [INFO]
> ------------------------------------------------------------------------
> [INFO] Error retrieving previous build number for artifact
> 'br.pucsp.apt:ereinion:jar': repository metadata for: 'snapshot
> br.pucsp.apt:ereinion:2.0.0-SNAPSHOT'
> could not be retrieved from repository: vulcano-repo due to an  
> error: While
> configuring wagon for 'vulcano-repo': Unable to apply wagon  
> configuration.
>
> Cannot find setter nor field in
> org.apache.maven.wagon.providers.ssh.jsch.ScpWagon for 'sshExecutable'
> --
> View this message in context: http://www.nabble.com/What%27s-happened-to-wagon%27s-sshExecutable-setting--tp25372367p25372367.html
> Sent from the Wagon - Users mailing list archive at Nabble.com.
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
> For additional commands, e-mail: [hidden email]
>


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: What's happened to wagon's sshExecutable setting?

Daniel Serodio
Great! Thanks for the tip. Is this documented somewhere I couldn't find?

Regards,
Daniel Serodio
brettporter wrote
You need to use scpexe:// for the URL instead of scp://

- Brett

On 10/09/2009, at 6:09 AM, Daniel Serodio wrote:

>
> I'm on Windows XP, and I'm trying to make Maven deployment use my  
> private key
> which is stored in PuTTY's Pageant ssh agent.
>
> I found an old recipe on the net that says I should use the following
> settings.xml:
>
> <server>
>    <id>my-repo</id>
>    <configuration>
>        <sshExecutable>c:/Progra~1/PuTTY/plink.exe</sshExecutable>
>        <scpExecutable>c:/Progra~1/PuTTY/pscp.exe</scpExecutable>
>    </configuration>
> </server>
>
> But when I try this, I get the following error:
>
> [ERROR] BUILD ERROR
> [INFO]
> ------------------------------------------------------------------------
> [INFO] Error retrieving previous build number for artifact
> 'br.pucsp.apt:ereinion:jar': repository metadata for: 'snapshot
> br.pucsp.apt:ereinion:2.0.0-SNAPSHOT'
> could not be retrieved from repository: vulcano-repo due to an  
> error: While
> configuring wagon for 'vulcano-repo': Unable to apply wagon  
> configuration.
>
> Cannot find setter nor field in
> org.apache.maven.wagon.providers.ssh.jsch.ScpWagon for 'sshExecutable'
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: What's happened to wagon's sshExecutable setting?

brettporter
Administrator
It used to be on the site, but it seems the page is gone now...

On 11/09/2009, at 12:18 AM, Daniel Serodio wrote:

>
> Great! Thanks for the tip. Is this documented somewhere I couldn't  
> find?
>
> Regards,
> Daniel Serodio
>
> brettporter wrote:
>>
>> You need to use scpexe:// for the URL instead of scp://
>>
>> - Brett
>>
>> On 10/09/2009, at 6:09 AM, Daniel Serodio wrote:
>>
>>>
>>> I'm on Windows XP, and I'm trying to make Maven deployment use my
>>> private key
>>> which is stored in PuTTY's Pageant ssh agent.
>>>
>>> I found an old recipe on the net that says I should use the  
>>> following
>>> settings.xml:
>>>
>>> <server>
>>>   <id>my-repo</id>
>>>   <configuration>
>>>       <sshExecutable>c:/Progra~1/PuTTY/plink.exe</sshExecutable>
>>>       <scpExecutable>c:/Progra~1/PuTTY/pscp.exe</scpExecutable>
>>>   </configuration>
>>> </server>
>>>
>>> But when I try this, I get the following error:
>>>
>>> [ERROR] BUILD ERROR
>>> [INFO]
>>> ------------------------------------------------------------------------
>>> [INFO] Error retrieving previous build number for artifact
>>> 'br.pucsp.apt:ereinion:jar': repository metadata for: 'snapshot
>>> br.pucsp.apt:ereinion:2.0.0-SNAPSHOT'
>>> could not be retrieved from repository: vulcano-repo due to an
>>> error: While
>>> configuring wagon for 'vulcano-repo': Unable to apply wagon
>>> configuration.
>>>
>>> Cannot find setter nor field in
>>> org.apache.maven.wagon.providers.ssh.jsch.ScpWagon for  
>>> 'sshExecutable'
>>
>
> --
> View this message in context: http://www.nabble.com/What%27s-happened-to-wagon%27s-sshExecutable-setting--tp25372367p25384179.html
> Sent from the Wagon - Users mailing list archive at Nabble.com.
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
> For additional commands, e-mail: [hidden email]
>


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: [hidden email]
For additional commands, e-mail: [hidden email]

Loading...