Issues accessing Nexus and Downloading Dependencies

Previous Topic Next Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Issues accessing Nexus and Downloading Dependencies

danielfcastro
This post has NOT been accepted by the mailing list yet.
I just installed Nexus on my server and did not import any dependencies from my local maven to it.  I am attempting to configure Nexus to, once my Eclipse looks for a dependency inside Nexus and finds nothing Nexus would be able to download it from Central Maven Repository and, acting like a proxy, deliver it to my Eclipse project.

The problem is that I am not beeing able to do this.

This is the setting.xml of my Maven

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="no"?>
<settings xmlns="http://maven.apache.org/POM/4.0.0" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:schemaLocation="http://maven.apache.org/POM/4.0.0 http://maven.apache.org/xsd/settings-1.0.0.xsd">
        <localRepository>C:/Java/Maven-3.2.1/repository</localRepository>
        <mirrors>
                <mirror>
                       
                        <id>nexus</id>
                        <mirrorOf>*</mirrorOf>
                        <url>http://mynexusserver:8081/nexus/content/groups/public/</url>
                </mirror>
        </mirrors>
        <servers>
                <server>
                        <id>nexus</id>
                        <username>admin</username>
                        <password>admin123</password> 
                </server>
        </servers>
        <proxies>
                <proxy>
                        <id>azul</id>
                        <active>true</active>
                        <protocol>http</protocol>
                        <username>didemz49</username>
                        <password>rtq3cbm2</password>
                        <host>sirius01.azulseguros.com.br</host>
                        <port>3128</port>
                        <nonProxyHosts>localhost</nonProxyHosts>
                </proxy>
        </proxies>
        <profiles>
                <profile>
                        <id>nexus</id>
                       
                       
                        <repositories>
                                <repository>
                                        <id>central</id>
                                        <url>http://central</url>
                                        <releases>
                                                <enabled>true</enabled>
                                        </releases>
                                        <snapshots>
                                                <enabled>true</enabled>
                                        </snapshots>
                                </repository>
                               
                               
                        </repositories>
                        <pluginRepositories>
                                <pluginRepository>
                                        <id>central</id>
                                        <url>http://central</url>
                                        <releases>
                                                <enabled>true</enabled>
                                        </releases>
                                        <snapshots>
                                                <enabled>true</enabled>
                                        </snapshots>
                                </pluginRepository>
                               
                        </pluginRepositories>
                </profile>
        </profiles>
        <activeProfiles>
               
                <activeProfile>nexus</activeProfile>
        </activeProfiles>
</settings>

Excepting my Local Maven installation that is shown using the file above, what other points could be misconfigured?

NOTE: I am behind a proxy and configred it inside Nexus.